Novosti

07/07/2023

Kvartovski đir - ljetne kreativne radionice za djecu

Obiteljski centar, Područna služba Istarska, nastavlja s provedbom programa „Kvartovski đir”, ljetnih kreativnih radionica za djecu, koje se od 2009. godine organiziraju tijekom ljetnih mjeseci, za učenike viših razreda osnovnih škola (IV- VIII razredi), a iznimno, uslijed iskazanog interesa i preostalih slobodnih mjesta, radionice mogu pohađati i učenici nižih razreda.

Radionice su u cijelosti besplatne za sve učenike. Održat će se u OŠ Veli Vrh, OŠ Monte Zaro te OŠ Verudatri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak) od 10,00 do 12,00 sati u razdoblju od 10. do 28. srpnja 2023.godine. Osmišljene su s ciljem pružanja potpore djeci i roditeljima u provedbi kvalitetnog i strukturiranog slobodnog vremena u ljetnim mjesecima kada je nastava završena te su mnoga djeca sama kod kuće i, moguće, izložena raznim rizicima. Do 31.12. 2022.g radionice je ukupno pohađalo više od 600 djece, te se ove godine očekuje 30-40 polaznika.

Područna služba Istarska Obiteljskog centra osigurava i materijalna sredstva za provedbu radionica, a sve uz financijsku potporu Grada Pula-Pola osiguranih putem programa javnih potreba u socijalnoj srkbi i zdravstvu.

Budući da Obiteljski centar podržava volonterski rad, nadaju se da će uz voditeljice radionica prisustvovati mladi volonteri, što će programu dati dodatnu vrijednost.