Novosti

07/07/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio Niku Ivančić i Matiju Ferlina

Povodom obilježavanja Dana grada Pula-Pola 2023. godine nagrađeni su posebnim Priznanjem gradonačelnika za značajan doprinos razvoju kulture

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u petak, 7. srpnja 2023. godine u Komunalnoj palači Niku Ivančić i Matiju Ferlina ovogodišnje dobitnike posebnog Priznanja gradonačelnika za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada Pula-Pola. Budući da nisu bili u mogućnosti osobno prisustvovati Svečanoj sjednici Gradskog vijeća i dodjeli nagrada Grada Pula-Pola, 5. svibnja, gradonačelnik je upriličio prijem kako bi im uručio nagrade.

„Čestitam vam od srca, Pula se na najljepši mogući način prezentira kroz vaše uspjehe koji doprinose razvoju kulture i ugleda Grada Pula-Pola, a ova su priznanja dokaz volje, truda i velikog odricanja. Vaš grad je je ponosan na vas i u Gradu Pula-Pola ćete uvijek imati podršku,“ poručio je gradonačelnik Zoričić te nadodao kako im želi puno sreće u daljnjem radu.

Nika Ivančić i Matija Ferlin ovogodišnji su laureati posebnog priznanja gradonačelnika Filipa Zoričića za značajan doprinos razvoju kulture i ugleda Grada Pula-Pola.

Nika Ivančić nagrađena je za značajan doprinos razvoju kulture i ugleda Grada Pula-Pola postignutim iznimnim uspjehom za najbolja umjetnička ostvarenja iz područja dramske umjetnosti. Nika Ivančić je diplomirala na preddiplomskom studiju Gluma i mediji u Rijeci te zatim magistrirala na diplomskom studiju Glume pod vodstvom prof. Rade Šerbedžije. U 2022. godini osvojila je nekoliko nagrada i to nagradu Hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu na 18. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, nagradu za najbolju mladu glumicu na 14. Međunarodnom festivalu glumca „ZAPLET“ u Banja Luci, nagradu publike za najboljeg glumca/glumicu večeri na 14. Međunarodnom festivalu glumca „ZAPLET“ u Banja Luci te nagradu „Sabrija Biser“ za najbolju mladu glumicu (do 28 godina) na 46. Danima satire u Zagrebu za ulogu u predstavi „Realisti“ Teatra Exit.

Matija Ferlin nagrađen je za značajan doprinos razvoju kulture i ugleda Grada Pula-Pola postignutim iznimnim uspjehom za najbolja umjetnička ostvarenja iz područja plesne umjetnosti. Matija Ferlin nagrađivani koreograf, redatelj i izvođač rođen je 1982. godine u Puli. Završio je Školu za razvoj novog plesa u Amsterdamu, a kasnije je živio i radio u Berlinu i Torontu. Nakon povratka u Pulu, posvećuje se istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti. Stvara solo te grupne predstave u kojima surađuje s plesačima i glumcima. Autor je niza uspješnih predstava. Za Istarsko narodno kazalište, prvi profesionalni autorski rad, realizirao je 2007. godine predstavom Drugo za jedno, a do danas niz produkcija/koprodukcija i partnerskih projekata koji su pobudili veliki interes kulturne javnosti, publike i ostvarili prestižne nagrade i priznanja. U studenome 2022. godine dobio Nagradu hrvatskog glumišta, a od 1. srpnja 2023. godine preuzeo je umjetničko vodstvo Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.