Novosti

18/07/2023

Na sjednici Savjeta mladih Grada Pule o mobilnosti

Članovi Savjeta mladih pohvalili uvođenje noćne linije i „filmske“ karte

U ponedjeljak, 17. srpnja 2023. godine u Komunalnoj palači održana je četvrta sjednica Savjeta mladih Grada Pule koju je vodio predsjednik Paolo Trani. Sjednici je prisustvovao i direktor Pulaprometa Tomislav Josipović.

Naime, nakon zadnjeg sastanka s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem u lipnju ove godine, otvorile su se teme mobilnosti i javnog prijevoza mladih u gradu Puli.

Na sjednici se razgovaralo o subvencioniranim kartama za javni promet na području grada Pule te su predstavnici Savjeta mladih iznijeli administrativne izazove u ostvarivanju tog prava i predložili novije digitalne mogućnosti za kupovinu karata  Pulaprometa.  Direktor Josipović predstavio je trenutne povlastice za studente naglasivši kako su u praksi one jednake za sve studente, a administrativno će se pregledati i ukloniti prepreke gdje je moguće. Također, izložio je da su nedavno uvedena i nova digitalna plaćanja poput webshopa te je u procesu marketinška kampanja za informiranje javnosti.

U skorije vrijeme slijedi integriranje procesa naplate s Pula Parkingom kako bi se izašlo ususret zahtjevima digitalizacije i modernog poslovanja (Aircash), no uz niže troškove i uz ekološke mjere iskorištavanja i nadogradnje postojećih resursa. Savjet mladih je predlagao i mogućnosti da se više povežu rubna naselja grada uz Pulu, uz mogućnost izgradnje biciklističkih staza. Ujedno, pohvalili su uvođenje noćne linije i „filmske“ karte te se nadaju i daljnjem razvoju takvih usluga. 

Na sjednici se razgovaralo i o obilježavanju Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza. Organizator obilježavanja je Središnji državni ured za demografiju i mlade, a Grad Pula pridružit će se inicijativi.