Novosti

21/07/2023

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić otvorila izložbu „Istra – ambijent, kulturna baština“

U organizaciji Hrvatskog fotosaveza u četvrtak, 20. srpnja 2023. godine u prostorijama Hrvatskog ferijalnog saveza na Valsalinama u Puli, obilježen je završetak ovogodišnjeg programa „Istra – ambijent, kulturna baština“ izložbom fotografija na kojoj je prezentiran dio radova nastalih na radionici, a koju je ispred Grada Pule otvorila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Grad Pula podržava ovako vrijedne programe namijenjene djeci i mladima, osobama s teškoćama i marginaliziranim skupinama koje okupljaju sudionike iz različiti krajeva Hrvatske. Pohvalno je da su mladi polaznici kroz fotoradionice upoznali kulturnu i prirodnu baštinu Pule i Istre, te usvojili nova znanja o fotografiji, likovnim elementima radova, sadržaju i porukama vizualnih djela. Osobito je pohvalno da su sudionici unaprijedili svoje socijalne kompetencije kroz organizaciju života i rada u zajedničkom kampu. Program „Istra – ambijent, kulturna baština“ rezultirao je zajedničkom izložbom fotografija koja je svjedočanstvo o izuzetnoj vrijednosti hrvatske kulturne i prirodne baštine, tako i o izuzetnim kreativnim dosezima mladih autora “, poručila je zamjenica gradonačelnika Močenić.

Hrvatski fotosavez od 1995. godine provodi niz programa namijenjenih djeci i mladima, osobama s teškoćama i marginaliziranim skupinama, međunarodne radionice, programe stručnog usavršavanja voditelja programa kroz radionice, izložbe, seminare, izdavanjem publikacija.

Program „Istra – ambijent, kulturna baština“ provodi se u Puli kontinuirano od 1997. godine u mjesecu srpnju.

Ovogodišnja radionica okupila je 18 mladih iz Omiša, Križevaca, Rovinja, Krnice, Rijeke, Novske i Jasenovca.