Novosti

24/07/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio Lauru Čuperjani i Marka Kršulju

Novu dekanicu Muzičke akademije i novog dekana Tehničkog fakulteta u Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u ponedjeljak, 24. srpnja 2023. godine u Komunalnoj palači Lauru Čuperjani novu dekanicu Muzičke akademije i Marka Kršulju novog dekana Tehničkog fakulteta povodom njihove potvrde od strane Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

„U ime Grada Pule i svoje osobno, od srca vam čestitam na imenovanju za novu dekanicu Muzičke akademije i novog dekana Tehničkog fakulteta. Ovim novim imenovanjem nastavljate niz sjajnih postignuća koji su rezultat vašeg truda i upornosti, a vjerujem da će se taj niz nastaviti i u budućnosti na ponos svih naših sugrađana. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, a u Gradu Puli ćete uvijek imati podršku,“ poručio je gradonačelnik Zoričić.

„Muzička akademija u Puli mjesto je prožimanja glazbe, kulture i umjetnosti s najnovijim znanstvenim istraživanjima i vrhunskim novim tehnologijama. Težnja nam je učvrstiti svoju poziciju nositelja kulturnog života grada Pule i Istarske županije te se pozicionirati kao važan strateški partner svim srodnim akademijama i institucijama poticanjem sinergije i razvoja tradicije, inovacije, baštine i novih stremljenja u glazbi, kulturi, umjetnosti i znanosti,“ istaknula je nova dekanica Čuperjani.

„Vizija Tehničkog fakulteta u Puli je da bude društveno odgovorna institucija koja jamči obrazovanje vrhunskih stručnjaka u polju strojarstva i računarstva i time doprinosi transferu znanja, podizanju kompetencija i ukupnom gospodarskom i društvenom razvoju. Cilj je obrazovati studente koji će nositi tehnološki razvoj te stvarati nova znanja i biti ustanova visokih akademskih vrijednosti i etičkih kriterija uz brigu za ekološku i socijalnu komponentu društva,“ naglasio je novi dekan Kršulja.

Izv. prof. art Laura Čuperjani, rođena Mjeda, diplomirala je na Odsjeku za kompoziciju i orkestraciju na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi prof. Srđana Hofmana. Pedagoški rad započinje u Srednjoj glazbenoj školi "J. Slavenski" u Beogradu te kasnije na Muzičkoj akademiji u Beogradu kao asistentica na Katedri za teorijske predmete. Od 2007. godine predaje na Muzičkoj akademiji pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a od 2011. godine je u zvanju docenta. Od 2013. do 2017. godine obnašala je dužnost predstojnice Odsjeka za glazbenu pedagogiju. Njezin skladateljski opus obuhvaća djela za solo instrumente, komorne ansamble do orkestralnih djela i glazbe za kazališne predstave i multimedijalne projekte.

Doc. dr. sc. Marko Kršulja, rođen je u Puli, diplomirao je smjer strojarstvo na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2006. godine, a doktorirao je 2013. godine. Nakon završenog studija strojarstva 2006. godine zaposlio se kao znanstveni novak na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Nakon obrane doktorske disertacije, zaposlen je kao vanjski suradnik u suradničkom zvanju naslovni asistent na Veleučilištu u Rijeci, a od 2015. godine zaposlen je kao predavač na Veleučilištu u Rijeci. Od 2018. godine zaposlen je na Tehničkom fakultetu u Puli kao docent, a obnašao je funkciju voditelja prijediplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo i diplomskog sveučilišnog studija Strojarstva. Kao znanstvenik publicirao je 21 rada u časopisu, 33 rada u zbornicima, autor je dvije zbirke riješenih zadataka i jednog sveučilišnog priručnika te je bio urednik dva zbornika radova.