Novosti

24/07/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić izrazio sućut obiteljima djece stradale protekli vikend u Puli i na Brijunima

Poziv svim sudionicima u prometu na dodatan oprez

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić izrazio je sućut i suosjećanje s članovima obitelji dvoje djece preminule u prometnim nesrećama proteklog vikenda u Puli i na otočju Brijuni.

„Ovakve nesreće u kojima život izgube djeca posebno su potresna za sve nas. Duboko suosjećam s boli njihovih obitelji i izražavam svoju najdublju sućut“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Prva prometna nesreća dogodila se nešto prije ponoći u subotu, 22. srpnja na križanju Faverijske i Rakovčeve ulice u Puli u kojoj je ozlijeđeno dvoje djece i majka, a jedno je u riječkoj bolnici naknadno preminulo. Druga nesreća dogodila se na Brijunima u nedjelju navečer kada je pod kotačima automobila stradalo dvogodišnje dijete iz Poljske.

Gradonačelnik Pule ujedno poziva sve sudionike u prometu na odgovorno ponašanje u prometu i na dodatan oprez, posebice tijekom ljetnih mjeseci i turističke sezone kada je promet na cestama gotovo udvostručen.

„Pozivam sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, povećan oprez i međusobno tolerantno ponašanje kako bi na našim prometnicama bilo što manje nesreća s ovakvim tragičnim posljedicama i sa što manje stradalih“, poručio je gradonačelnik Zoričić.