Novosti

25/07/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio viceprvake državnog prvenstva u mininogometu

MNE Valdebek osigurao nastup na Euro Cupu u Bugarskoj koji će se održati u rujnu

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u utorak, 25. srpnja 2023. godine u Komunalnoj palači igrače Malonogometne ekipe Valdebek, ovogodišnje viceprvake Prvenstva Hrvatske u mininogometu u pratnji predstavnika kluba Dragana Đokića i Maria Dujmovića.

„Čestitam vam na vašim iznimnim sportskim rezultatima te što ste postali državni viceprvaci već s prvim nastupom na prvenstvu. Vaš grad je ponosan na vas, a vaši su uspjesi i rezultati najbolji način promocije naše Pule. Želim vam da nastavite tim putem i da budete dobri i pošteni ljudi, a u Gradu Puli ćete uvijek imati podršku“, rekao je gradonačelnik Zoričić zaželjevši igračima i predstavnicima kluba još puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Uz predstavnike kluba u posjet gradonačelniku stigli su igrači Matteo Ivković, Marin Filipović, Vanja Milutinović, Florijan Cindrić, Dino Kajtazović i Borna Vujica koji su zahvalili gradonačelniku Zoričiću na prijemu te opisali iskustva s nacionalnog prvenstva u kojem su sudjelovali prvi put.

Dragan Dokić opisao je pravila igre mininogometa, sporta koji osvaja svijet, a igraju ga žene i muškarci. „Igra se na terenu dimenzija 45 puta dva metra, s golovima dimenzija četiri puta dva metra i loptom veličine pet bez utega, a igra šest igrača (pet plus jedan). Pravila su bliža velikom nogometu nego futsalu, nema akumuliranih prekršaja, isključenja dvije minute, aut se izvodi rukom, vratar nema ograničenja u igri, a utakmice traju dva puta po 25 minuta. Prvenstvo Hrvatske u mininogometu održava se od 2011. godine, a jedan od najboljih klubova je Mininogometni klub Dinamo Zagreb, koji smo zaustavili u polufinalu rezultatom 3-0, gdje smo pokazali da su ekipe iz Istre na visokom nivou. Nažalost, u finalu nismo imali sreće te smo izgubili 1-0 od ekipe BT Servis iz Zagreba koji su pogodak zabili iz penala“, rekao je Dokić.

„Prošle godine Pula je bila domaćin prvenstva, a naslov prvaka Hrvatske pripao je MNE Višković automobili iz Pule koji ove godine zbog poslovnih obaveza nisu mogli sudjelovati, te je naš klub ponosno opravdao kvalitetu predstavnika iz Istre. Također, osigurali smo i sudjelovanje u Euro Cupu u Bugarskoj u gradu Sunny Beach koji će se održati od 13. do 17. rujna, gdje ćemo se potruditi predstaviti Pulu, Istru i Hrvatsku u najboljem izdanju“, naglasio je Mario Dujmović.