Novosti

27/07/2023

Pulske umjetnice Sara Pancun i Manuela Peressa na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u četvrtak, 27. svibnja 2023. godine u Komunalnoj palači pulske umjetnice Saru Pancun i Manuelu Peressa, povodom postava njihovih izložba.

„Želim vam izraziti podršku i pohvaliti vaš trud da kao lokalne umjetnice želite vašem kulturno-umjetničkim stvaralaštvom, ponuditi svom gradu dodatne vrijedne sadržaje zanimljivim izložbama. Grad Pula vrlo rado pruža podršku lokalnim umjetnicima i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Sara Pancun izlaže u Srpskom kulturnom centru u Istri i jedna je od umjetnica koje se javnosti predstavljaju u sklopu ovogodišnjih jubilarnih, 15. Dana stvaralaštva u organizaciji Udruge Art studio. Radoznalost, upornost, stalna želja za novim tehnikama i ljubav prema bojama rezultirali su izložbom “POTEZI KISTOM - od slikarstva do keramike”, otvorenom 21. srpnja. Predmetima, mahom jednostavnih formi, daje novu dimenziju svojim razrađenim crtežima i vatrometom boja. Izložba se može razgledati do 2. kolovoza 2023. godine.

Manuela Peressa u petak, 28. srpnja 2023. godine s početkom u 21:00 sat, održat će se svečano otvorenje izložbe pod nazivom "Tragovi" u pulskoj galeriji Hermana blizu Danteova trga. Izložba će ponuditi 20-ak radova iz njezinog novog slikarskog ciklusa, a moći će se razgledati sve do 6. kolovoza u radno vrijeme galerije. Na otvorenju izložbe posjetitelje očekuje spoj likovne umjetnosti i glazbe. Naime, već od 20:00 sati krenut će glazba, a druženje se nastavlja i nakon otvorenja izložbe uz glazbu koju biraju DJ-i Karlo S., Ian Abram i Mor Roll.