Novosti

28/07/2023

Najposjećeniji street food festival u regiji stigao je u Pulu

Na Burger festivalu u Puli možete probati burgere s potpisom poznatih domaćih chefova tik uz more do 15. kolovoza

Drugu godinu zaredom, najveći regionalni street food festival stigao je u Pulu i već prvoga dana vidno oduševio brojne posjetitelje. Na nikad atraktivnijoj lokaciji, tik uz more s jedne, i s pogledom na pulsku Arenu s druge strane, “usidrilo” se deset prepoznatljivih drvenih kućica iz kojih su se u četvrtak, 27. srpnja već od 16 sati počeli širiti zamamni mirisi burgera koje spremaju poznati chefovi iz cijele Hrvatske.

Iz Zagreba su tako stigli Institut za burgere by Mate Janković, 4Burgers i Beg’s Plant Based, iz Splita Chefs Burger by Ivan Pažanin, iz Zadra Picnic Mingle and Fun, iz Čakovca Full Circle by Marko Palfi, a domaće boje zastupa Istrijanska Manjada. Savršen ljetni miks zaokružuju autorski kokteli na kućicama Gingle Bells i Picnic Craft Bar, idealno ohlađeno Staropramen pivo, vrhunska vina vinarije Šoškić i bogat izbor ostalih pića na Central baru.

Osim uistinu nikad bogatije ponude gurmanskih burgera i koktela, posjetitelje Burger festivala Pula očekuje i odlična atmosfera uz nastupe poznatih domaćih DJ-eva. Već u subotu 29. srpnja nastupa DJ Luke Beans s programom pod nazivom Amphitheater Escapade, a 4. kolovoza vraća se za DJ pult s programom Gladiator’s Groove. U subotu 5. kolovoza posjetitelje će zabavljati Mr.M s Arena Melodies & Beats, a 6. kolovoza rasplesati će ih Jinxie Grooves u večeri nazvanoj Apollo’s Golden Beats. Za 12. kolovoza rezerviran je program naziva Dance of the Roman Gods i ovaj put pod DJ palicom Luke Beansa.

Pored ljetne zabave i uživanja u zaista bogatoj i kvalitetnoj ponudi, posjetitelji imaju priliku i naučiti kako raditi Plant Based burgere i to već danas, 28. srpnja od 20 sati, kada počinje radionica Centra za kulturu prehrane pod vodstvom nutricionistice Katje Radolović. Polaznici će naučiti sve o rastućem plant based trendu prehrane, te pod stručnim vodstvom spremati tri plant based burgera tijekom sat i pol vremena koliko će radionica trajati. Na ovoj besplatnoj radionici broj sudionika je ograničen, stoga se svi zainteresirani obavezno trebaju prijaviti za sudjelovanje na društvenim mrežama Burger festivala.

Puležanke i Puležani i svi gosti Pule i Istre će tijekom idućih 20 dana, točnije sve do 15. kolovoza uživati u ovom jedinstvenom festivalu. Radno vrijeme Burger festivala Pula je svakoga dana od 16:00 sati do jedan sat iza ponoći, ulaz je besplatan.

Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama Burger festivala:

Fotografije: Sandro Sklepić