Novosti

07/08/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Art studio u povodu 15 godina djelovanja udruge

U povodu 15. godišnjice uspješnoga rada pulske Udruge Art studio, gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem za predsjednika Igora Fabrisa, voditeljicu radionice lončarenja Natašu Krajnović i autoricu izložbe keramike Lidiju Haler.

„Čestitam udruzi na ovoj lijepoj obljetnici, a Grad Pula i narednih će godina prepoznati ovakve vrijedne inicijative te ih podržati shodno mogućnostima. Ujedno, želim izraziti podršku i pohvaliti rad udruge koja svojim radom promovira stare zanate i materijale s istarskog podneblja te uključuje lokalne umjetnike kao i naše građanke i građane“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić te dodao kako je kroz medije pratio brojne programe netom okončane manifestacije 15. Dani stvaralaštva.

Predsjednik Udruge Igor Fabris naglasio je kako je iznimno ponosan na ovogodišnju ljetnu manifestaciju Dani stvaralaštva jer je jubilarno izdanje ovog „kreativnog maratona“ okupilo izniman broj polaznika radionica i posjetitelja triju izložbi.

„Ove smo godine imali iznimno puno posjetitelja kroz sve tri izložbe koje smo organizirali. Uvijek je najbolji odaziv posjetitelja na samom otvorenju, a tada je predstavljena skupna izložba - »Osjećaji«, na kojima su izlagala 52 autora, izloženo je 55 radova, a sama izložba bila je vrlo upečatljiva. U sklopu manifestacije zapažene su bile i izložbe »Potezi kistom« Sare Pancun u Srpskom kulturnom centru u Puli, kao i »Trenuci« Lidije Haler u prostoru ECPD-a“, kazao je Fabris.

Inače, u sklopu 15. Dana stvaralaštva od 6. srpnja do 2. kolovoza održano je simboličnih 15 programa, odnosno radionice za odrasle, radionice za djecu Mali stvaraoci/Piccoli creativi te tri izložbe. Među radionicama ove su godine svoj mjesto našle: Medulinski faco, Lončarenje, Naked raku u tonovima sive, radionica mozaika Tradicija na suvremeni način, Vodnjan u sgraffitu, Grafika na keramici, Skulptura u kombinaciji s makrameom i Fuzija na keramičkom tanjuru.

Na prijemu se razgovaralo i o predstojećim aktivnostima Udruge, radionicama Junior + namijenjenima roditeljima i njihovoj djeci te o radionicama „Zajedno“ za djecu osnovnoškolske dobi bez teškoća i njihove vršnjake s većim teškoćama u razvoju koje započinju u novoj školskoj godini.