Novosti

09/08/2023

Četvrta samostalna izložba Sonje Perdije u galeriji Stari grad

Sonja Perdija rođena je 1954. godine u Puli. Studirala je ekonomiju i pedagogiju u Puli, a sklonost prema slikarstvu iskazala je u osnovnoj školi. Zavoljela je likovni odgoj, a njezin talent prepoznala je profesorica likovnog odgoja Ana Fisher koja je dodatno poticala i uvodila u svijet likovnog stvaralaštva. Sonja se slikarstvom počela intenzivno baviti 1994. godine kada je pohađala tečaj slikarstva u ULIKS-u pod vodstvom likovne pedagoginje Milanke Korovljev.

Kroz godine usavršavanja i rada Sonja je izgradila svoj prepoznatljivi slikarski rukopis u tehnici ulja na platnu. Radovi su koloristički bogati s gustim premazom nanesene boje, a potezi kista su točno odmjereni i raskošni, u dobroj igri svjetla i sjene, koji dodatno dočaravaju impresiju atmosfere izvedenog motiva, a oni su obično pomno odabrani iz prirode i okruženja. Motivi na slikama su mrtve prirode, cvijeće, pejzaži, portreti i drugi. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u domovini i inozemstvu, a ovo joj je četvrta samostalna izložba koju izlaže u galeriji "Stari grad", Kandlerova 14, Pula. Članica je ULIKS-a od 1994.godine.

Na ovogodišnjoj samostalnoj izložbi Sonje Perdije  svojim će se radovima pridružiti dva gosta - Dušan Tatalović i Đurica Ciganović. Dušan Tatalović, član ULIKS-a i MedulinArt-a, predstavit će se slikama u tehnici akvarela, a Đurica Ciganović, član HDLU-a, s grafikama.

Izložba će biti otvorena od 11. do 18. kolovoza 2023. godine u vremenu od 19,00 do 23.00 sata.