Novosti

17/08/2023

U Puli otvoreni jubilarni 15. Dani srpske kulture u Istri

Ovogodišnji jubilarni 15. Dani srpske kulture u Istri otvoreni su prigodnom svečanošću u srijedu, 16. kolovoza 2023. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Manifestaciji u organizaciji Zajednice Srba Istre, SKD „Prosvjeta" iz Umaga i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Umaga u ime Grada Pule odazvao se zamjenik pulskog gradonačelnika Bruno Cergnul.

Uz srdačne pozdrave upućene organizatorima, izvođačima i gostima, u ime gradonačelnika Grada Pule i svoje osobno, Cergnul se zahvalio na doprinosu koji manjinska zajednica pruža našem društvu te je istaknuo da će i dalje imati podršku i partnera u Gradu Puli.

Predsjednik Zajednice Srba u Istri Miomir Jeremić izrazio je veliko zadovoljstvo suradnjom s Gradom Pula, koja je ocijenjena na zavidnoj razini.

Prisutnima se u ime Istarske županije i župana Borisa Miletića obratila zamjenica župana Jessica Acquavita.

Na svečanom otvorenju 15. Dana srpske kulture u Istri nastupali su ansambl SKD Riznica iz Kraljeva, Tamburaški orkestar i Etno grupa, a mogla su se degustirati i tipična jela i pića.

Ovogodišnja manifestacija započela je u 10 sati prezentacijom obrta starih zanata izrade nošnji i predmeta od vune i gline na Trgu Portarata. U isto vrijeme u Domu Hrvatskih branitelja otvorena je izložba radova Dušana Raskova Miloševića iz Kraljeva.

Program Dana srpske kulture u Istri nastavlja se u četvrtak, 17. kolovoza 2023. godine u Umagu, gdje će se održati bogat program na Trgu Slobode s početkom u 20 sati.

Manifestacija se održava uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Srpskog narodnog vijeća, Istarske županije, Grada Pule i Grada Umaga te Turističke zajednice grada Pule.