Novosti

18/08/2023

Izložba Yoanna Goasa u Dnevnom boravku Rojca

Izložba će biti otvorena od 21. kolovoza. do 21. rujna

U Dnevnom boravku Rojca u ponedjeljak, 12. kolovoza 2023. godine s početkom u 21 sat bit će otvorena jedinstvena pop-up izložba koja predstavlja fascinantne ilustracije Yoanna Goasa, talentiranog francuskog ilustratora i neustrašivog instruktora ronjenja.

Yoann Goas je započeo svoje umjetničko putovanje 2019. godine, prepoznajući moć ilustracija kao alata za prijenos emocija i poruka. Inspiriran podvodnim svijetom i suočen s gorućim problemom zagađenja mora, Yoann je ljeti 2022. godine odlučio svoj talent usmjeriti prema važnoj temi. Kroz svoju seriju ilustracija, otkrio je svoje osjećaje dubokog sjedinjenja s morskom prirodom, ali i tugom i strahom zbog njezine postupne degradacije.

Njegovi radovi su odraz njegove svakodnevne interakcije s morskim svijetom, gdje se susreće s ljepotom i ranjivošću prirode koja je sve više ugrožena.

Ova izložba nije samo prilika da uživate u prekrasnim vizualima, već i da se educirate o ozbiljnom pitanju podvodnog zagađenja. Yoann Goas se trudi osvijestiti javnost o hitnoj potrebi za zaštitom morske raznolikosti. Njegove ilustracije postaju most prema razumijevanju i djelovanju.

Izložba će biti otvorena od 21. kolovoza. do 21. rujna. 2023. godine u karloBaru Dnevnog boravka Rojca.

Programi u Dnevnom boravku Rojca sufinancirani su sredstvima Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH.