Novosti

21/08/2023

Večeras u Dnevnom boravku Rojca pop-up izložba francuskog ilustratora i instruktora ronjenja Yoanna Goasa

Večeras. 21. kolovoza u Karlobaru Društvenog centra Rojc s početkom u 21,00 sat bit će otvorena pop-up izložba Yoanna Goasa, francuskog ilustratora i instruktora ronjenja.

Riječ je o jedinstvenoj pop-up izložbi koja predstavlja fascinantne ilustracije Yoanna Goasa, talentiranog ilustratora i neustrašivog instruktora ronjenja!

Yoann Goas je započeo svoje umjetničko putovanje 2019. godine, prepoznajući moć ilustracija kao alata za prijenos emocija i poruka. Inspiriran podvodnim svijetom i suočen s gorućim problemom zagađenja mora, Yoann je ljeti 2022. godine odlučio svoj talent usmjeriti prema važnoj temi. Kroz svoju seriju ilustracija, otkrio je svoje osjećaje dubokog sjedinjenja s morskom prirodom, ali i tugom i strahom zbog njezine postupne degradacije.

Svaki potez Yoannovog iPada prenosi snažnu poruku. Njegovi radovi su odraz njegove svakodnevne interakcije s morskim svijetom, gdje se susreće s ljepotom i ranjivošću prirode koja je sve više ugrožena. Ova izložba nije samo prilika da posjetitelji uživaju u prekrasnim digitalnim ilustracijama, koje će tijekom trajanja izložbe Karlobar transformirati u svojevrsni imaginarni akvarij, već i mogućnost da i na ovaj način osvijeste gorući problem i ozbiljno pitanje zagađenja vodenih resursa na planetu.

Yoann Goas se trudi osvijestiti javnost o hitnoj potrebi za zaštitom morske raznolikosti. Njegove ilustracije tako predstavljaju put prema podizanju svijesti o očuvanju morskog ekosustava.

Izložba će biti otvorena do 21. rujna 2023. godine.