Novosti

22/08/2023

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na zatvaranju Ljetne škole 3D tehnologija

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić sudjelovao je na zatvaranju međunarodne Ljetne škole 3D tehnologija koje je održano u utorak, 22. kolovoza 2023. godine na Bunarini. Radi se o zajedničkoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Gradskog društva Crvenog križa uz podršku Grada Pule.

Od 16. kolovoza na Fratarskom otoku održano je drugo izdanje Ljetne škole 3D tehnologija, odgoja za humanost i socijalnih tijekom koje je 20-ak sudionika, imalo jedinstvenu priliku istražiti najnovije trendove i primjene 3D tehnologija u raznim područjima, uključujući medicinu, inženjerstvo, umjetnost i arhitekturu.

Ovogodišnjem ljetnom kampu partner je Škola za odgoj i obrazovanje – Pula  te su u sklopu Ljetne škole sudionici izradili 3D modele za potrebe edukacije njihovih učenika s teškoćama u razvoju.

Na današnjem zatvaranju Ljetne škole moglo se čuti kako je Fratarski otok postao  prva lokacija na kojoj je pokrenut 3D pisač u potpunosti upogonjen njihovim rješenjem s 3D ispisanim kućištem.

Tijekom škole, održano je i niz  predavanja i praktičnih radionica koje su poslužile za temeljito razumijevanje osnova 3D modeliranja, skeniranja i tiskanja. Osim toga, polaznici su imali priliku čuti iskustva i savjete stručnjaka iz industrije i akademske zajednice, što će im omogućiti da dublje istraže mogućnosti koje pruža 3D tehnologija.