Novosti

23/08/2023

U Zajednici Talijana otvorena prva ljetna škola Reggio pedagogije

U Zajednici Talijana Pula otvorena je Prva ljetna škola Reggio pedagogije. U organizaciji Reggio Children zaklade, Fakulteta za odgojne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile te Zajednice Talijana Pula započela je trodnevna edukacija za odgojitelje, pedagoge i sve zainteresirane stručnjake iz domene ranog i predškolskog odgoja.

Ova ljetna škola nastala je kao plod suradnje s predsjednikom Reggio Children zaklade Christianom Fabbijem koji je bio pozvani predavač na ovogodišnjoj međunarodnoj znanstvenoj konferenciji 20. dani Mate Demarina u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. U uvodnom dijelu otvorenja nazočili su konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini, u ime organizatora dr.sc. Iva Blažević, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Tamara Brussich, predsjednica Zajednice Talijana. Prorektorica i redovita profesorica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, dr.sc. Mirjana Radetić Paić obratila se u ime Sveučilišta, dok se Marin Corva nazočnima obratio u ime Talijanske Unije.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov nazočila je otvorenju pružajući time potporu cjeloživotnom učenju i važnosti edukacije odgojitelja i stručnih suradnika. Pedeset sudionika i sudionica će kroz tri dana intenzivnog rada spremno krenuti u novu pedagošku godinu koja je pred vratima.