Novosti

24/08/2023

Europski prvak u paraboćanju Davor Komar na prijemu kod gradonačelnika

Davor Komar vratio se iz Rotterdama s Europskog prvenstva u paraboćanju sa zlatnom medaljom te je tim povodom gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem 24. kolovoza 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači. U pratnji jedinog hrvatskog paraolimpijca u boćanju bile su supruga i kćer koje su mu velika podrška.

„Čestitam Vam na osvojenoj medalji i upornosti. Vaš je uspjeh velika čast za grad. Imate našu podršku. Želio Vam puno uspjeha u daljnjim natjecanjima“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Davor Komar se zahvalio na prijemu i pomoći oko sportske dvorane, jedine u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom. Boćarsko igralište označeno je trajnim podnim oznakama, kupljena je prijenosna zaštita za opremu i inventar, a dvoranu se u potpunosti klimatiziralo.

Davor se s Valterom Ivančićem, licenciranim trenerom boćanja s kojim radi četiri godine, stalno priprema, bez pauze, radi kontinuiteta i kondicije. Život je posljednjih petnaestak godina u većini posvetio boćanju jer sport održava njegovo zdravlje. Treninge ima u Dvorani Mate Parlov, Pazinu, vikendom u Sloveniji, ali i po nekoliko dana u drugim državama. Posljednja četiri mjeseca bila su mu vrlo intenzivna na natjecanjima na čak tri kontinenta.

Slijedi mu nastup na Svjetskom kupu u Portugalu, završni dio prvenstava po Hrvatskoj, te u 2024. Paraolimpijske igre u Parizu za koje je ostvario plasman  pojedinačno i u paru.

Davor je 22 puta bio prvak Hrvatske, trenutno je prvi u Europi i četvrti na svijetu.