Novosti

28/08/2023

U Kinu Valli otvorena 25. Škola medijske kulture

Jutros je u Kinu Valli svečano otvorena 25. Škola medijske kulture u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i suorganizaciji Pulske filmske tvornice.

Od 28. kolovoza do 1. rujna preko 50 prijavljenih polaznika usavršavat će se u svijetu filma, fotografije, radija i medija kroz četiri ponuđena programa; kamera i snimanje, dokumentarni i eksperimentalni film, animirani film i seminarski program.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić čestitala je organizatorima 25. obljetnicu održavanja Škole medijske kulture i pritom istaknula važnost ulaganja u učitelje, nastavnike, stručne suradnike i pedagoge. Također je podržala ideju potpunog preseljena manifestacije u Pulu od iduće godine: „Naš grad je grad filma. U njemu se već duži niz godina održava najveći i najvažniji događaj filmske industrije na ovim područjima, Pula Film Festival. Veseli nas ideja da će Škola medijske kulture od iduće godine u potpunosti preseliti u naš grad. Time će Pula postati pravi filmski grad, grad koji će živjeti film ne samo tijekom ljeta, već kroz cijelu godinu.“

Okupljenim zaljubljenicima u medije i film obratila se i Tatjana Aćimović, tajnica Hrvatskog filmskog saveza koja je svim polaznicima zaželjela ugodan, učinkovit i uspješan rad.

U ime domaćina, Pulske filmske tvornice, nazočnima se obratio Marko Zdravković Kunac zaželivši im dobrodošlicu i izrazivši zadovoljstvo preseljenjem Škole medijske kulture u Pulu.

U ime Istarske županije nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica.

Polaznici će svoje radove imati priliku predstaviti već ovog petka, 1.rujna na svečanom zatvaranju koje će se održati u Kinu Valli s početkom u 20h30.