Novosti

29/08/2023

Odbojkašice Anika Kontošić i Lara Škoro na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u utorak, 29. kolovoza 2023. godine u Komunalnoj palači odbojkašice OK Pula Aniku Kontošić i Laru Škoro koje su stigle u pratnji trenera Gorana Jovanovića.

„ Jako smo ponosni na vaše uspjehe. Htio sam vas upoznati i osobno vam čestitati. Nastavite tako dalje, vi ste uzor drugima, pogotovo djeci“, izjavio je gradonačelnik i poželio im sreću u daljnjim školskim i sportskim izazovima.

Anika Kontošić  nastupala je u selekciji hrvatske kadetske reprezentacije na Europskom – U 17 prvenstvu. Hrvatska reprezentacija na tom je natjecanju osvojila broncu, što je izniman uspjeh za hrvatsku odbojku jer medalju u tom uzrastu nismo osvojili čak 20 godina. Osim što je vrhunska sportašica, Anika je i odlična učenica koja je prošle godine bila na prijemu kod gradonačelnika kao najuspješnija osmašica OŠ Tone Peruško u školskoj godini 2021./2022.

Lara Škoro nastupala je u selekciji Hrvatske juniorske reprezentacije na Svjetskom U-19 prvenstvu koje se održalo u Osijeku i mađarskom Szegedu. Naša Lara sa svojom je ekipom osvojila peto mjesto čime su naše juniorske odbojkašice izjednačile najveći uspjeh ove dobne kategorije u povijesti.