Novosti

29/08/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio sudionike Ljetne škole zadružnog prava

Gradonačelnik Filip Zoričić u utorak, 29. kolovoza 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači primio je sudionike Ljetne škole zadružnog prava koja se održava na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli od 20. do 30. kolovoza 2023. godine u organizaciji Kanadskog centra za zadružno poslovanje.

„Dobrodošli u Pulu. Veseli me što se na Sveučilištu Jurja Dobrile održava Ljetna škola zadružnog prava koja je od velikog značaja za Pulu, ali i za polaznike. Kroz deset dana imali ste prilike sudjelovati na predavanjima, sastancima, u raspravama i obilascima lokalnih zadruga te upoznati Pulu. Vjerujem da ste uz pomoć svojih mentora stekli bogata znanja i razmijenili iskustva u zadružnom sektoru kao i u socijalnoj ekonomiji“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić te izrazio nadu da će se sudionici Ljetne škole ponovo vratiti u Pulu.

Centar za zadružno poslovanje predvodi profesorica Sonja Novković u partnerstvu s profesorom Henrÿjem Hagenpm, predsjednikom odbora za zadružno pravo ICA-e (Međunarodnog saveza zadruga) i svjetskim stručnjakom s tog područja.

Uz predavače iz Međunarodnog saveza zadruga, ILO-a (Međunarodne organizacija rada), Ljetna škola primila je goste iz cijelog svijeta.

Ciljevi događaja su poboljšati razumijevanje sudionika o konceptu zadruga i njihovih posebnih obilježja iz ekonomske i pravne perspektive, razumjeti vezu između posebnosti zadruga i ostvarivanja ciljeva održivog razvoja, te razmisliti o ulozi zakonodavstva kod podupiranja ili sprječavanja zadruga da ispune svoj potencijal kao priznatih ključnih aktera održivog razvoja. Škola će uključivati predavanja, grupne rasprave, posjete lokalnim zadrugama i sastanke na kojima će stručnjaci mentorirati nove istraživače.