Novosti

30/08/2023

Ugrađen platformski lift kod tržnice na Verudi

Nakon što su krajem prošle godine okončani radovi uređenja platoa i stepeništa uz tržnicu na Verudi u vrijednosti oko 80.000,00 eura, započele su aktivnosti na pripremi za ugradnju lifta – podizne platforme na istoj lokaciji. Podizna platforma olakšat će pristup tržnici i ostalim sadržajima koji se nalaze na Trgu kralja Tomislava svim osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Naime, po uređenju stepeništa i platoa, nakon izrade odgovarajuće projektne dokumentacije, uslijedili su radovi prilagodbe dijela parkirališta izgradnjom pristupne rampe za lift, kao i radovi dovoda električne energije, usporedno s kojima je proveden i sam postupak nabave za dobavu i ugradnju lifta.

Po završetku navedenih radova, Gradu je jučer isporučen i na lokaciji montiran lift – podizna platforma, čime se kraju privela i ova investicija u vrijednosti od oko 52.000,00 eura.

Već ovog petka, 1. rujna 2023. dogovoren je obilazak lifta s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom tijekom kojeg će biti prezentiran način njegove uporabe te podijeljeni ključevi koji će se u narednom periodu ustupati svima onima kojima je potrebno korištenje lifta.

Također, narednih dana, na lokaciji će biti izvješene i odgovarajuće upute vezane uz korištenje lifta, te izvršena montaža nove zaštitne ograde uz prilaznu rampu.

Ovim putem pozivamo sve osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti koje nisu članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, a imaju potrebu za korištenjem lifta, da se jave direktno u Grad Pula-Pola, Upravni odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte.