Novosti

01/09/2023

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić učenicima, roditeljima i nastavnicima uputio prigodnu čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske 2023./2024. godine koja započinje u ponedjeljak, 4. rujna gradonačelnik Pule Filip Zoričić zaželio je učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, ravnateljima, pomoćnicima u nastavi i ostalim prosvjetnim djelatnicima i zaposlenicima škola sretan početak nove školske godine.

„Svim učenicima naših pulskih osnovnih škola želim sretan povratak u školske klupe. Ipak, najveću sreću želim poželjeti našim prvašićima za koje polaskom u školu započinje velika avantura. Želim da škola bude mjesto gdje ćete puno toga naučiti, gdje ćete upoznati nove prijatelje, savladati brojne nove izazove, i ono najbitnije, mjesto kojemu ćete se radovati i gdje ćete se dobro osjećati“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gradonačelnik je uputio prigodnu čestitku i ravnateljima 11 pulskih osnovnih škola kao i svim učiteljima razredne nastave, nastavnicima i stručnim suradnicima.

„Drage kolegice i kolege, pred nama je još jedna školska godina. Nadam se da ste se odmorili i sakupili snage za nove radne pobjede jer rad u odgojno – obrazovnom sustavu nikada nije bio zahtjevniji i odgovorniji. Novi su izazovi pred vama, u školske klupe sjedaju nova djeca i vaša će lica biti njihov prvi kontakt s odgojno – obrazovnim sustavom. Želja mi je da naše škole budu mjesto zajedništva i suradnje između učitelja, nastavnika, ravnatelja, stručnih suradnika i roditelja. Uloga svakoga od vas od neizmjerne je važnosti za naše učenike, jer svi znamo da vaš posao nije samo posao, već puno više od toga. Vaš posao je poziv, i hvala vam na entuzijazmu i predanosti s kojom ga obavljate“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

U ponedjeljak u osnovne škole Pule kreće 4384 djece među kojima 481 prvašića.