Novosti

04/09/2023

U Puli održana edukacijska radionica o korištenju Informacijskog sustava za gospodarenje energijom

Grad Pula je u dogovoru s djelatnicima APN-a, Odjela za sustavno gospodarenje energijom, organizirao edukacijske radionice o korištenju ISGE sustava (Informacijskog sustava za gospodarenje energijom).

Radionice su se održale u petak, 1. rujna 2023. godine u Puli.

Cilj radionica bio je upoznati djelatnike javnog sektora sa zakonskim obvezama javnog sektora u pogledu provođenja mjera sustavnog gospodarenja energijom i povećanja energetske učinkovitosti praćenjem potrošnje energenata i vode na objektima javnog sektora te upisivanjem potrošnje u ISGE – Informacijski sustav za gospodarenje energijom.

Radionicu je pohađalo 15 korisnika, podijeljenih u dvije grupe.  

Naime, Grad Pula provodi mjere sustavnog praćenja potrošnje energenata i vode u ISGE aplikaciji kontinuirano od 2007. godine u svrhu smanjenja potrošnje i definiranja mjera povećanja energetske učinkovitosti.

Prema Zakonu o energetskoj učinkovitosti Grad Pula jednom godišnje sačinjava za svaki pojedini objekt Izvješće o apsolutnoj potrošnji energije u ISGE sustavu. Godišnje izvješće dostavlja se nadležnom tijelu najkasnije do 28. veljače tekuće godine, za proteklu godinu. 

U ISGE aplikaciji Grad Pula trenutno vodi podatke za 87 objekta u zgradarstvu i 209 objekata javne rasvjete. Prati se i kontrolira potrošnja za 240 mjernih mjesta u zgradarstvu, odnosno za ukupno 448 mjernih mjesta uključujući javnu rasvjetu.