Novosti

05/09/2023

Dvostruki prvak Europe u kickboxingu Ivano Čelić na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u utorak, 5. rujna 2023. godine u Komunalnoj palači Ivana Čelića, člana pulskog kickboxing kluba Planet Sport i hrvatskog reprezentativca koji je stigao u pratnji trenera Edija Viškovića.

Ovoga vikenda u Istanbulu završilo je Europsko Kickboxing Prvenstvo za starije kadete i juniore, u organizaciji svjetske WAKO federacije na kojemu je Ivano osvojio dvije zlatne medalje i time postao dvostruki Europski juniorski prvak u disciplini point fight i light contact do - 89 kg.

„Čestitam ti na veličanstvenom rezultatu. Nevjerojatan je tvoj kontinuitet osvajanja medalja. Vidi se da jako puno treniraš, samo nastavi tako dalje“, izjavio je gradonačelnik i poželio mu sreću u daljnjim sportskim i školskim izazovima.

Trener Edi Višković pohvalio je nevjerojatan talent Ivana posebno istaknuvši njegov trud, zalaganje i ustrajnost na treninzima.

„ Ivano je napravio čudo u prvoj godini juniora. Osim što je fizički snažan, on je i mentalno jak, zbog čega i postiže ovakve uspjehe“, izjavio je trener Edi.

Ivano ne samo da je vrhunski sportaš, već i odličan učenik Matematičke gimnazije u Puli.

Podsjetimo, Ivano je ovogodišnji dobitnik Grba Grada Pule za iznimna postignuća na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni i osvojenu titulu svjetskog prvaka 2022. godine u disciplini light contact te svjetsku broncu u disciplini point fighting, čime je dao i nastavlja davati doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule.