Novosti

06/09/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio tim platforme e-selo

Nakon što se krajem srpnja održalo predstavljanje platforme e-selo.hr na pulskim Giardinima, gradonačelnik Pule Filip Zoričić je u pulskoj Komunalnoj palači 6. rujna 2023. godine primio tim e-sela Mirka Marića i Ivana Vidovića.

Na prijemu se razgovaralo se o radu platforme e-selo, proizvođačima i njihovim proizvodima te budućim planovima.

„Imamo zajednički cilj, a to je promocija naših domaćih, lokalnih i pulskih OPG-ova i proizvođača. Grad će podržati svaku dobru inicijativu i zainteresirani smo za suradnju“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Platforma e-selo.hr okupila je preko 25 istarskih OPG-ova, od kojih iz Pule preko 10, koji su prepoznali ovaj projekt kao priliku za modernizaciju poslovanja i korak naprijed. Osim prodaje, uz pomoć platforme OPG-ovima se omogućila i dostava proizvoda te promocija na raznim sajmovima, društvenim mrežama i drugim kanalima.

Kupci naručuju od različitih OPG-ova i sve postaje dio iste košarice. Dostavu proizvoda,  koja se vrši utorkom i petkom unutar 25 km od Pule, obavlja tim iz e-sela. Proizvodi se prikupljaju od proizvođača na dan dostave tako da su svi proizvodi svježe ubrani, odnosno pripremljeni.

Velik broj OPG-ova, domaćih ljudi koji traže svoje mjesto na tržištu, ne mogu konkurirati količinom i cijenom hrane s onima čiji se proizvodi nalaze na policama supermarketa. Cilj je e-sela opskrbiti lokalnu zajednicu lokalnim proizvodima te na taj način omogućiti zdravu prehranu svakom kućanstvu. Svaki korisnik e-sela je ujedno i podrška razvoju domaćih OPG-ovaca.

Više o platformi e-selo.hr možete saznati ovdje.