Novosti

06/09/2023

Grad Pula-Pola na prvoj edukaciji Urbact projekata

Pula sudjeluje u mrežama gradova koje potiču uključivanje mladih kroz sport te stvaranje poticajnog okruženja za mlade poduzetnike

Predstavnici Grada Pula-Pola prisustvovali su na prvom međunarodnom događaju u sklopu Urbact projekata u Malmu od 28. do 30. kolovoza 2023. godine, gdje se održala trodnevna edukacija Urbact Summer University.

Na edukaciji su aktivno sudjelovali predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte, koja je direktno vezana uz daljnje aktivnosti provedbe dva Urbact projekta tj. mreže gradova u kojima Grad Pula-Pola sudjeluje.

Ova edukacija ključni je korak u razvijanju posvećenosti Grada unapređenju urbanog razvoja i suradnje s lokalnim dionicima. Urbact Summer University je okupio 490 sudionika iz 30 različitih mreža gradova diljem Europe te predstavnika iz drugih hrvatskih gradova.

Mreže gradova u kojima Grad Pula-Pola sudjeluje su:

Re-Genmreža koji ima za cilj obnovu napuštenih javnih prostora putem integriranih urbanih sportskih središta, uz aktivno uključivanje mladih građana. Ovi prostori će se pretvoriti u zelene zajedničke površine kako bi privukli i osnažili nove generacije mladih za održive modele upravljanja.

C4TALENT(gradovi za talente) mreža se fokusira na stvaranju poticajnog okruženja za razvoj mladih tvrtki s ciljem smanjenja odljeva talenata u veća središta. Plan je izraditi program razvoja pulskog strateškog projekta – Pulski Inovacijski Centar Vallelunga.

Ključni cilj ovog događaja bio je osposobiti sudionike za vođenje projekata/mreža tijekom sljedeće dvije i po godine, u suradnji s lokalnim radnim skupinama poznatim kao ULG (Urbact Local Group). Ove skupine okupljaju sve relevantne dionike koji imaju ulogu u donošenju odluka o specifičnim temama i koji će biti direktno pogođeni tim odlukama.