Novosti

13/09/2023

Najbrže rastući sport na svijetu - teqball stiže u pulsku Arenu

Posljednji FITEQ-ov (International Federation of Teqball) ovogodišnji europski događaj Teqball Tour Pula 2023. održat će se u Puli između 14. i 17. rujna, što će biti jedan od najvećih u godini po broju sudionika i najjači po konkurenciji.

Finalne utakmice igrat će se u veličanstvenom Amfiteatru u Puli gdje će se 133 sportaša natjecati u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi).

Teqball je najbrže rastući sport na svijetu te pretendira biti uvršten na popis službenih sportova i za Ljetne olimpijske igre u Parizu, 2024., a njegovi su glavni ambasadori svjetski poznati sportaši i klubovi poput Ronaldinha, Messija, Manchester Uniteda, Nogometne reprezentacija Italije, FC-a Barcelona, Matea Kovačića, Michaela Owena, Pedrija Gonzalesa i drugi.

Među natjecateljima su svjetska prvakinja 2021. u ženskom singlu, Anna Izsak iz Mađarske, 18-godišnja Dankinja Nanna Lind Kristensen, koja je šokantno osvojila brončanu medalju u Krakowu (i postala prva osvajačica medalje na europskom prvenstvu u tom sportu), europske i svjetske prvakinje Lea Vasas i Zsanett Janicsek, obje Mađarice, pojedinačno pobjednica ES-a Kinga Barabasi i njezin kolega Rumunj, europski i svjetski prvak Apor Gyorgydeak. U natjecanju sudjeluju trostruki svjetski prvaci Nikola Mitro i Bogdan Marojević koji predstavljaju Srbiju, dvostruki svjetski prvak i europski prvak Csaba Banyik ( HUN), rekorder svjetskih naslova (četiri) Adam Blazsovics, trostruki osvajač WCH i dvostruki osvajač medalje na EG Adrian Duszak iz Poljske te Alicja Barnicka & Marek Pokwap koji su osvojili broncu na domaćem terenu na Europskim igrama. U Puli će se natjecati i osvajači medalja na Europskim igrama iz Francuske Amelie Julian i Hugo Rabeaux.

Utakmice po skupinama i razigravanje održat će se u sportskoj dvorani Osnovne škole Veli Vrh od 14. do 16. rujna.

Utakmice za plasman i finale održat će se u nedjelju, 17. rujna u pulskoj Areni.

Ulaz na sva događanja je slobodan.