Novosti

13/09/2023

Damir Hoyka predstavlja pustolovine Tizi Enili u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Gradska knjižnica i čitaonica Pula u petak, 15. rujna 2023. ugostit će Damira Hoyku koji će u 12 sati učenicima viših razreda osnovne škole predstaviti Pustolovine Tizi Enili koje je opisao u prva tri dijela serijala: Eksperiment (2021.), Početak (2022.) i Uspon života (2023.).

Pustolovine Tizi Enili su zabavno-edukativni serijal romana za čitatelje od sedam do osamnaest godina starosti. Osim djeci i mladima, prvi se dio romana pokazao posebice zanimljiv njihovim obiteljima, edukatorima i svima zainteresiranima za obrazovanje.

Ovi roman teže motivirati čitatelja da pronađe ljepotu i zabavu u učenju te osjete snagu i zadovoljstvo koje znanje donosi. Čitatelj je pretvoren u sudionika radnje i, odgovarajući na pitanja likova iz romana, dolazi do novih znanja. Kako bi bila pamtljivija, znanja su obojena emocionalnim momentima priče. Sudjelujući u ovom nastojanju da se učenje učini privlačnijim, čitatelj je posredno pozvan da i sam osmisli načine koji bi omogućili brže, učinkovitije i motiviranije učenje.

Glavni lik romana radoznala je desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je misija omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. Stav instituta je da svatko ima barem jedan VIS – sposobnost kojom svijet može učiniti boljim. Shodno tome, zadatak škole je naprednim obrazovnim metodama otkriti učenikov VIS i razvijati ga.

Više o dosad objavljenim dijelovima serijala možete pročitati www.hoyka.com.

Romani su dobili preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.