Novosti

14/09/2023

Izmjene u trasama prometovanja autobusa povodom Europskog tjedna mobilnosti

U vrijeme održavanja aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti u periodu od 16. rujna do 18. rujna 2023. i zabrane prometa svih vozila u dijelu Ulice Giardini, autobusi Pulaprometa izmijenit će trase prometovanja na nekoliko linija:

Linija 1 (Šijana - Stoja - Šijana) 

Autobusi neće prometovati na Giardine već će koristiti Mletačku ulicu i Narodni trg (tržnica). Na stajalištima u Zagrebačkoj ulici autobusi na liniji 1 (Šijana - Stoja - Šijana) neće vršiti ukrcaj i iskrcaj putnika, a zamjenska stajališta nalaze se u Mletačkoj ulici i na Narodnom trgu.

Linija 2a i 2c (Autobusni kolodvor - Verudela - Šijana) 

Autobusi koji prometuju na ovim linijama vršiti će ukrcaj i iskrcaj putnika na stajalištu „Giardini - centar 1“, skrenuti u Zagrebačku ulicu te putem Narodnog Trga (tržnica) nastaviti do Verudele.

Linije 3a (Šijana - Verudela - Autobusni kolodvor) i 6 (Jadreški - Valkane - Jadreški) 

Prilikom prometovanja u smjeru centra Grada autobusi će zaobilaziti Laginjinu ulicu (kazalište) te će koristiti Mletačku i Zagrebačku ulicu

Nadalje, stajališta „Giardini- centar 2“ i „Giardini – centar 3“ neće biti u funkciji za sve linije i na njima se neće vršiti ukrcaj i iskrcaj putnika.