Novosti

15/09/2023

Sportska manifestacija 5. Pula Marathon održat će se 22. i 23.rujna 2023.

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun-om glavni su nositelji organizacije sportsko-rekreativne manifestacije 5. Pula Marathon, a ista se održava i uz pokroviteljstvo Grada Pule te partnera utrke Arena Hospitality Group.

Na današnjoj konferenciji za medije nazočnima su se obratili zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, Robert Franjković iz AK Maraton 2000 te Andrea Petrić iz Arena Hospitality Group.

U ime Grada Pule medijima se obratila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je istaknula da Grad Pula uvijek podržava ovakve manifestacijame koje promoviraju zdravi način života, rekreaciju i sport za sve uzraste. „Ponosni smo na održavanje ovog petog po redu Pula Marathona. On ima specifičnu rutu koja velikim dijelom prolazi kroz našu starograsku jezgru, a ona će upravo za taj vikend biti osvijetljena svjetlima Visualia Festivala. Pozivam sve koji se mogu priključiti da uživaju u trčanju ali i uživaju u gradu koji će imati bogat program pošto se isti vikend održavaju Pula Marathon i Visualia Festival,“ naglasila je Močenić.

„Ono što nas i ove godine očekuje je bogat program te pravi užitak trčanja kroz Pulu dok je u isto vrijeme i Visualia Festival. Trkačima i ostalim posjetiteljima Pule bit će ovo prava atrakcija, doživjeti Pulu pod svjetlima festivala svjetla uz bogat zabavni i sportski program,“ istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Posebno veseli činjenica da oko 70 posto od ukupno prijavljenih trkača nije s područja Pule i Istre, a sigurno oko 50tak posto je baš inozemnih trkača. Tako je Pula Marathon postigao cilj da se ovom sportsko-rekreativnom manifestacijom privuku posjetitelji u Puli i izvan „špice“ turističke sezone. 

Program Pula Marathona počinje već u petak, 22. rujna kada trkači mogu preuzeti startne brojeve te se održavaju i dječje utrke ispred Arene. Utrke za djecu počinju u predvečernjim satima a razvrstane su po kategorijama i to: od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategorija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred osnovne škole. Dječje utrke se trče na 150 metara do 250 metara i biti će podjeljene za dječake i djevojčice. Glavni nositelj organizacije i partner dječijih utrka je Arena Hosipitality Grupa.

Glavne utrke trče se u subotu, 23. rujna sa startom prve utrke u 20.00 sati s razamcima po kategorijama za 5, 10 i 21 km . Start svih utrka planiran je ispred Arene dok je ciljna ravnina u Areni. Trčanje kroz Pulu i njezine starorimske kutke oduševit će svakog trkača, posjetitelja, rekreativca. Prijave se privode kraju te se očekuje maksimalni broj sudionika koji bi srušio rekord iz 2019. godine.

Više informacija o trci može se pogledati i na službenoj mrežnoj stranici odabirom na  određenu kategoriju utrke. Više informacija o stazi, startu i cilju te o ostalim servisnim informacijama mogu se pronaći na  www.pulamarathon.com