Novosti

19/09/2023

Grad Pula: Transparentan rad gradske uprave

Dana 12. rujna 2023. zaprimili smo zahtjev vijećnika Gradskog vijeća Pule Marina Lerotića koji je zatražio pristup informacijama dostavom preslike uplatnica kreditne kartice koju koristi gradonačelnik Filip Zoričić za lipanj, srpanj i kolovoz 2023.

Izuzetno nam je drago da je naš kolega gradski vijećnik Marin Lerotić poslao ovaj zahtjev, jer kao što je poznato, grad Pula je uveo, upravo s ovom gradskom upravom, aplikaciju za transparentan proračun te se zalaže za potpunu transparentnost rada gradske uprave.

Zahtjev koji smo zaprimili, otkrio je i da izvještaji nisu u potpunosti detaljni, te ostavljaju prostor za ovakva pitanja, zato objavljujemo račune i pobrinut ćemo se da unutar transparentnog proračuna ubuduće svaki trošak bude detaljno objašnjen.

Iznosi računa kreditne kartice koju koristi gradonačelnik:

Lipanj 2023. – 882,98 eura

Srpanj 2023. – 543,52 eura

Kolovoz 2023. (zadnji račun 6.9.2023.) – 658,70 eura

Troškovi kreditne kartice gradonačelnika korišteni su u svrhu razvoja i koordinacije projekata Grada Pule, u troškove su uključeni troškovi goriva i cestarina. U navedenom razdoblju, radi se o konceptu doma umirovljenika, suradnji s Europskom investicijskom bankom, suradnjom s rovinjskom bolnicom, gostovanju gradonačelnika Splita, Kongresu neurologa te proširenju međunarodne suradnje i susretima vezanim za razvojni plan grada i zaštitu okoliša, te delegacije.

Službena putovanja: Sarajevo, Zadar, Rijeka, Korčula, Zagreb.

Ukoliko građani Grada Pule imaju dodatna pitanja vezana za troškove Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića, mogu se javiti na info@pula.hrili na 052/371-700

Podsjećamo još jednom kako su svi troškovi dostupni na aplikaciji iTransparentnost- https://transparentno.pula.otvorenigrad.hr/isplate/sc-isplate