Novosti

19/09/2023

Najavljen bogat program ovogodišnjeg Visualia Festivala

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je bogat program ovogodišnjeg Visualia Festivala u Puli.

Program su najavili direktor festivala Marko Bolković, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Emina Popović Sterpin i direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Čaroban i zabavan svijet svjetlosne umjetnosti ponovno se vraća na ulice grada Pule od 21. do 23. rujna. Ovogodišnja edicija obuhvaća više od dvanaest lokacija u prekrasnoj starogradskoj jezgri Pule gdje će posjetitelji imati priliku doživjeti dvadesetak impresivnih svjetlosnih instalacija, performansa i projekcija.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Emina Popović Sterpin u ime Grada Pule zahvalila je cijelom timu koji vrijedno radi na organizaciji Visualia Festivala.

„Zahvaljujem svim članovima organizacijskog tima što se trude da ostvarimo i inozemne kontakte koji nam omogućavaju promociju grada i festivala što će zasigurno pospješiti razvoj festivala u budućnosti. Želim svima puno uspjeha u daljnjem radu i prekrasan vikend u našem gradu“, izjavila je Popović Sterpin.

Sanja Cinkopan Korotaj naglasila je da ova manifestacija nije bila u punom sjaju tijekom godine pod koronom, no velikim trudom i radom tima Udruge Sonitus uspjela se održati te razvijati se dalje, najviše zahvaljujući lokalnim kreativnim snagama.

„Zahvalila bi se Marku Bolkoviću koji je svojim zalaganjem uvrstio Pulu na mapu svjetskih festivala svjetlosti te na taj način dodatno promovira naš grad i sam festival. Također je važno spomenuti i zahvaliti se cijelom kreativnom timu Udruge Sonitus koji od početka ideje nastavljaju razvijati ovaj festival. Zahvaljujem se i partnerima festivala koji podržavaju te pomažu organizaciju ovog festivala. Ovaj festival definitivno produžava našu turističku sezonu i daje jedan predivan program. Posjetitelji mogu uživati tri dana u našem gradu jer pored Visualia Festivala imamo i Pula Marathon te je to doista izuzetno primamljiv motiv za dolazak u Pulu taj cijeli vikend", rekla je Cinkopan Korotaj. 

Svečano otvorenje festivala već se tradicionalno događa na Portarati u četvrtak, 21. rujna, u 20:00 sati. Nakon službenog otvaranja, tradicionalnu svečanu povorku predvodit će svjetlosni performans španjolskog umjetničkog kolektiva Cia Majareta pod nazivom "Guardian of the Abyss".

Već tradicionalno, klinci i klinceze imat će posebnu zabavu u festivalskoj "chill" zoni - Titovom parku. Zemlja zabave će tijekom sva tri festivalska dana osigurati zabavu, ples i edukaciju za djecu.

Sve informacije o festivalu kao i detaljan program mogu se pronaći na društvenim i mrežnim stranicama manifestacije:

Facebook - https://www.facebook.com/VisualiaFestival

Web - https://visualia-festival.com/