Novosti

20/09/2023

Futsal reprezentacija Hrvatske na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u srijedu, 20. rujna 2023. godine u Komunalnoj palači predstavnike igrača i stručnog stožera Futsal reprezentacije Hrvatske koja se trenutno nalazi u Puli u iščekivanju večerašnje utakmice protiv Slovačke.

Prijemu su nazočili izbornik Futsal A reprezentacije Marinko Mavrović, koordinator Boris Durlen, team manager Hrvoje Hrkač, kapetan Franco Jelovčić, reprezentativci i igrači MNK Futsal Pula David Mataja i Niko Vukmir te predsjednik MNK Futsal Pula Valter Cetina koji je ujedno i partner Hrvatskog nogometnog saveza u organizaciji večerašnje utakmice Hrvatska – Slovačka.

Gradonačelnik Zoričić poželio im je sreću povodom večerašnje utakmice i izrazio zadovoljstvo što se ona odigrava upravo u Puli.

„Hvala vam što se došli u Pulu. Radujemo se večerašnjoj utakmici i očekujemo pobjedu i dobru atmosferu u dvorani. Znam koliko vam znači biti u reprezentaciji i ponosan sam na vas. Pravi sportaši su dobri ljudi i skromni momci, vi to svojim primjerom najbolje pokazujete“, izjavio je Zoričić.

“Napravili smo dobar posao u Njemačkoj i sada moramo nastaviti pobjednički niz. Svjesni smo da je Slovačka ozbiljan i nezgodan protivnik. Večeras očekujemo punu dvoranu“, nadodao je izbornik Mavrović.

Podsjetimo, utakmica Futsal reprezentacija Hrvatske i Slovačke odigrat će se večeras u Domu sportova Mate Parlov s početkom u 19 sati.

Utakmica se igra sklopu elitnog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Futsalu koje će se održati u rujnu i listopadu 2024. u Uzbekistanu.

Uz Hrvatsku i Slovačku u kvalifikacijskoj grupi su i Njemačka i Francuska. Hrvatska je prvu kvalifikacijsku utakmicu odigrala u subotu u Chemnitzu protiv reprezentacije Njemačke, te pobijedila 5 : 1.

Iduće kvalifikacijske utakmice reprezentacija će odigrati protiv Francuske 5. listopada 2023. u Lavalu i 10. listopada 2023. u Zagreb.