Novosti

22/09/2023

Grad Pula domaćin Skupštine Hrvatske parking udruge

Grada Pula je domaćin okupljanja Hrvatske parking udruge koje se održava kroz dva dana i koje će okupiti oko 70 sudionika. Hrvatska parking udruga krovna je organizacija svih zainteresiranih tvrtki i pojedinaca u Republici Hrvatskoj koji sudjeluju u organizaciji i reguliranju prometa u mirovanju.

Prvog je dana na Skupštini Hrvatske parking udruge prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koje je pozdravila okupljene u ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića.

„Drago mi je što je naš grad domaćin skupštine Hrvatske parking udruge. Svakodnevno svjedočimo sve većem broju automobila stoga je upravljanje parkirališnim kapacitetima jedna od izazova gradova po mjeri čovjeka, a po pitanju kvalitete života u urbanim sredinama. Nadam se da ćete u ova dva dana održavanja okupljanja izmijeniti primjere dobre prakse, analizirati dosadašnju politiku prometa, donijeti neke nove smjernice, usavršiti stručne savjete, a sve kako bi poboljšali politiku prometa i kapacitete parkiranja u gradovima“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić zaževši im uspješan rad.

Drugoga dana njihova boravka u Puli, na Parkiralištu Karolina, održat će se prezentacija novih rješenja i proizvoda Pula Parkinga, a potom će članovi udruge imati prilike slušati o Poduzetništvu kao temelju razvoja destinacije.

Cilj Hrvatske parking udruge je zajedničkim nastupom poticati i razvijati sudjelovanje u provođenju i donošenju zakonske regulative iz područja prometa, na način da se nakon uočavanja i definiranja problema u radu i poslovanju pronalaze rješenja i aktivnim nastupom utječe na usvajanje i provedbu zakonskih i podzakonskih akata. Nastoje, koliko je moguće s obzirom na specifičnosti područja, izgraditi jedinstveni sustav rada i postupanja, te tako utjecati na usklađenje sudske prakse.