Novosti

27/09/2023

U Gradskoj radionici projekcija filma Jazz Ghetto

U petak, 29. rujna 2023. godine u 19:30 sati u Gradskoj radionici u Puli održat će se projekcija nagrađivanog filma Jazz Ghetto redatelja Danila Korena.

Ovaj film proniče u umjetnički život Claudia Cojaniza, pijanista podrijetlom iz San Giorgio di Nogaro, dobro poznatog u svijetu talijanske jazz glazbe. Redatelj filma Danilo Koren, koji duži niz godina prati rad Claudia Cojaniza, dokumentirao je njegove brojne i eklektične projekte: AP trio (s Alessandrom Turchetom i Lucom Colussiem), njegov N.I.O.N. orkestar, nezaboravni solo klavir na plaži Santa Teresa Gallura, trio s Giovaniem Maierom i U.T. Gandhi zajedno sa zborom mladih dječaka glazbene škole Mortegliano, djela „Il Mancino“ i „Il Rovescio della Rosa“, njegov najstariji sastav (DK Blues Band) do koncerta na orguljama u Basilica dei Frari u Veneciji. Uz slike s proba i koncerata, ne nedostaje anegdota i intervjua s njegovim suputnicima.

Prikazivanje ovog filma ujedno je uvertira u Art Forum s Claudiom Cojanizom koji će se održati dan poslije.Pruža dublji uvid u život i djelo ovog umjetnika kojeg ćete moći i osobno upoznati.

Film Jazz Ghetto nagrađen je na Canada Film Festivalu i Lucerne Film Festivalu.

Danilo Koren je slovensko-kanadsko-talijanski redatelj koji je snimio brojne dokumentarne filmove, filmske i glazbene spotove. Trenutno živi i radi u Italiji.