Novosti

28/09/2023

Vlade Zoko i Anđelko Škare na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Prijem je upriličen za zapovjednika vojarne „Vargarola“ na odlasku i novog zapovjednika

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 28. rujna 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači zapovjednika 2. divizijuna Obalne straže RH i vojarne „Vargarola“ Pula kapetana bojnog broda Vlade Zoku na odlasku. Na prijemu je sudjelovao i kapetan fregate Anđelko Škare, novi zapovjednik 2. divizijuna Obalne straže RH i vojarne "Vargarola“.

„Zahvaljujem Vam na svemu što ste dali gradu Puli i trudu kojeg ste uložili te Vašem doprinosu u razvoju Hrvatske ratne mornarice na Sjevernom Jadranu i široj društvenoj zajednici. Grad Pula s Vama je ostvario jako dobru suradnju na raznim područjima, zahvaljujući Vašem iskustvu i profesionalnosti. Želim Vam puno uspjeha na novom profesionalnom izazovu u zavidnoj časničkoj karijeri“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić uručivši kapetanu bojnog broda Vlade Zoku prigodnu fotografiju i monografiju Pule kao uspomenu na njegovu službu u Puli.

Kapetan bojnog broda Vlade Zoko na dužnosti je zapovjednika 2. divizijuna Obalne straže RH i zapovjednika vojarne ,,Vargarola,, od listopada 2019. godine. U periodu od četiri godine ostvario je velik doprinos u radu i poboljšanju radnih uvjeta djelatnika Hrvatske ratne mornarice na Sjevernom Jadranu. Također, uložio je veliki trud u stvaranju i održavanju pozitivnih kontakata s ostalim sudionicima javnih i civilnih struktura na području grada Pule i Istarske županije. Nakon perioda od četiri godine odlazi na novu dužnost u Hrvatskoj ratnoj mornarici s mjestom službe u Splitu, gdje nastavlja svoju zavidnu časničku karijeru u interesu Hrvatske ratne mornarice i Oružanih snaga RH.

Gradonačelnik Zoričić zahvalio je na dolasku novom zapovjedniku 2. divizijuna Obalne straže RH i vojarne "Vargarola“ kapetanu fregate Anđelku Škare te mu zaželio dobrodošlicu u Pulu i Istru s željom za dobrom suradnjom.