Novosti

28/09/2023

Oproštajni prijem za generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci Gorana Petrovića

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači primio je generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci u odlasku, Gorana Petrovića, koji je došao u pratnji predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Miloša Bajića.

„Iznimno mi je zadovoljstvo i čast da smo se upoznali. Drago mi je da ste svojih šest godina života poklonili Puli, Istri, Rijeci i Hrvatskoj. Ostat ćete dobrodošao gost u Puli“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić zaželivši generalnom konzulu uspješan nastavak karijere.

Generalni konzul je na dužnost je stupio 2017. godine te šest godina radio i boravio u Rijeci. Od uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Srbije generalni konzul Petrović je sedmi po redu generalni konzul.

„Ovdje sam dolazio često i privatno i zato sam odabrao da dođem u Rijeku i Istru. Ovo je odgovoran posao, ali je i nekoliko godina nečijeg života. Osjećao sam da mi je ovdje drugi dom. Sada se vraćam u Ministarstvo vanjskih poslova“, rekao je Goran Petrović.

Generalni konzulat Republike Srbije u Rijeci surađuje sa svim institucijama u našem kraju, radeći na uspostavi konzularno-pravne zaštite državljana Republike Srbije i zaštiti prava srpske manjine u ovom dijelu Hrvatske, te daje svoj doprinos jačanju gospodarske i kulturne suradnje.