Novosti

29/09/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić ugostio predstavnice Galerije '73 iz Beograda

Otvorenje izložbe „Kabinet umjetnosti“ Galerije '73 danas u 20 sati u prostorijama SKUC-a

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u petak, 29. rujna 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači ugostio je predstavnice beogradske Galerije '73, Mirelu Pudar i Branku Spaić-Fleger. Prijem kojem se odazvao i gradski vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine Milan Rašula, upriličen je povodom otvorenja izložbe „Kabinet umjetnosti“ Galerije '73 iz Beograda u Srpskom kulturnom centru u Istri.

Gradska općina Čukarica iz Beograda osnivač je Javne ustanove Galerija '73. Tim povodom na prijemu je sudjelovala predstavnica i članica općinskog vijeća te predsjednica odbora za financije Gradske općine Čukarica Branka Spaić-Fleger kako bi Gradu Puli predložila buduću suradnju.

„Dobrodošli u Pulu grad kulture, čija je tritisućljetna povijest obilježena mnogim značajnim događajima. Veseli me što ste odlučili u našoj multikulturalnoj sredini organizirati izložbu povodom pedesete godišnjice osnivanja poznate beogradske Galerije '73. Želim da se u Puli osjećate ugodno i ponovno nam se vratite“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Direktorica Galerije '73, Mirela Pudar, zahvalila je gradonačelniku Zoričiću na potpori u organizaciji izložbe, čije je svečano otvorenje danas, 29. rujna u 20 sati u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Istri u Maksimijanovoj 12 u Puli.

Pudar je istaknula da je veseli kako će povodom pedesete godišnjice od osnivanja Galerije ’73, na poziv dragih prijatelja iz Srpskog kulturnog centra u Istri upravo u Puli otvoriti izložbu na kojoj će svoje radove predstaviti dvadeset i jedan umjetnik. Izložba će biti otvorena do 29. listopada 2023. godine.