Novosti

03/10/2023

U Galeriji Makina izložba fotografija „Fotografske varijacije o prirodi“

U pulskoj Galeriji Makina u petak, 6. listopada 2023. godine u 20,00 sati otvara se izložba troje austrijskih umjetnika koju kuratira Heimo Ranzenbacher. Okosnica izložbe je veza umjetnosti – fotografije – prirode i stvarnosti. Izložba će biti otvorena do 28. listopada.

Michaela Brückmüller živi i radi u Beču. Diplomirala je fotografiju u Beču. Tijekom dvogodišnjeg boravka u Bologni i Berlinu 1996. godine stvara svoja prva slobodna umjetnička djela, uglavnom na području portretne fotografije. Bruckmüllerov trenutni rad vrti se oko „hiper-stvarnosti“ u prikazu biljaka; ciklusi slika temeljeni su na poznavanju botanike te književnim, filozofskim i umjetničko-povijesnim referencama.

Anita Fuchs živi u Grazu i Beču. Završila je Pedagošku akademiju u Grazu. Od 2003. do 2018. godine radila je u umjetničkom dvojcu Resanita zajedno s Resom Pernthaller. U samostalnom radu posljednjih je godina razvila svoj poseban način istraživanja kao umjetnost: bavi se estetikom i postupkom mjerenja, sakupljanjem i arhiviranjem u kontekstu prirodnih i bioloških fenomena koje transformira u umjetničke oblike za koje je međudisciplinarnost važan čimbenik.

Wolfgang Temmel živi u Wiesu u Štajerskoj. Od sredine 1970-ih svojim je vizualnim i auditivnim radovima zastupljen na međunarodnim izložbama i festivalima. Uz brojne audio radove, većinom producirane za ORF Kunstradio, proteklih su godina nastala i tri glazbena projekta. Najnoviji album: Windischer Ozean / Vindiški Ocean (Clarence Wolof & The Passengers).