Novosti

03/10/2023

U klubu-knjižari Giardini 2 gostuje 29. PUF – međunarodni kazališni festival

Predstavljanje knjige Mačkozbornik:od Bastet do Catwoman i Pjesničko podne s Enesom Kiševićem

Klub-knjižara Giardini 2 u suradnji s 29. PUF-om - Međunarodnim kazališnim festivalom u Puli ovaj tjedan organizira dva književna programa.

U četvrtak, 5. listopada, u 19,00 sati u Klubu-knjižari Giardini 2 održat će se predstavljanje knjige Mačkozbornik:od Bastet do Catwoman(Jesenski i Turk, 2022), a u subotu, 7. listopada, u 12,00 sati na programu je Pjesničko podne s Enesom Kiševićem.

Na predstavljanju knjige Mačkozbornik:  od Bastet do Catwomano prisutnosti mačaka u ljudskom svijetu - bilo kao živih, opipljivih bića ili simbola i metafora - njihovoj reprezentaciji u jeziku, običajima, mitologiji, religiji, filozofiji, znanosti, umjetnostima, medijima, politici, u Klubu-knjižari Giardini 2 razgovarati će Suzana Marjanić, jedna od urednica knjige, teoretičarka umjetnosti performansa i kritičke animalistike i Paola Orlić, povjesničarka umjetnosti, esejistica i producentica.

Subota točno u podne u knjižari među krošnjama na Giardinima rezervirana je za Pjesničko podne s Enesom Kiševićem.Nagrađivani pjesnik i glumac, prijatelj PUF-a Enes Kišević na poetskom susretu interpretirat će vlastite stihove, ali i podsjetiti publiku na najznačajnija svjetska pjesnička ostvarenja.