Novosti

05/10/2023

Grad Pula domaćin 13. kongresa ORL i kirurgija glave i vrata

Grad Pula domaćin je 13. kongresa ORL i kirurgija glave i vrata koji se od 4. do 7. listopada 2023. godine održava u Hotelu Park Plaza Histria.

U ime Grada Pule svečanom otvaranju kongresa prisustvao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul koji je zaželio srdačnu dobrodošlicu u Pulu sudionicima kongresa. Izrazio je zadovoljstvo što je upravo Pula odabrana za mjesto održavanja kongresa.

„Danas se suočavamo sa sve većom potrebom za kvalitetnim uslugama u društvu, bilo to socijalnim, gospodarskim, obrazovnim ili znanstvenim. Uvjeren sam da će ovaj kongres biti prilika za razmjenu iskustva i mišljenja, promicanje znanja iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata te donijeti zaključke koji će unaprijediti vašu djelatnost i donijeti benefit za bolesnike i građane općenito. Nadam se da ćete iz Pule ponijeti lijepe uspomene i da će one biti razlog da se ponovo vratite u naš grad“, rekao je zamjenik gradonačelnika te zaželio uspješan rad sudionicima.

Predsjednik Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata prof. dr. sc. Tomislav Baudoin rekao je da je na kongresu oko 230 registriranih polaznika.  Zahvalio svima na dolasku, posebno predavačima iz inozemstva i onome što će dati na ovome kongresu.

Ravnateljica Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med. rekla je da je ponosna što Pula ima novu bolnicu i izvrsne otorinolaringologe. Zaželjela je sudionicima da se međusobno povežu na kongresu i  ugodan rad.

Kongres će imati oko 100 prezentacija, 6 okruglih stolova, postere, predavače iz inozemstva te veliku sponzorsku izložbu.