Novosti

06/10/2023

Adria Summer Festival podijelio donacije u vrijednosti 20.000 eura

Na konferenciji za medije održanoj u petak, 6. listopada 2023. godine organizatori Adria Summer Festivala uručili su donacije u vrijednosti 20 tisuća eura odgojnim, humanitarnim i sportskim udrugama i organizacijama. Prihod je prikupljen od prodaje ulaznica s ovogodišnjeg izdanja Adria Summer Festivala, te je u dogovoru s Gradom Pula predviđen humanitarni fond u koji su prikupljena sredstva.

Na konferenciji se u ime Grada Pule obratila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je uputila čestitke na organizaciji Festivala i poželjela uspjeh i budućim izdanjima. Zahvalila je na suradnji i donacijama koje su upućene potrebitim udrugama i organizacijama s područja grada Pule.

U kratkom osvrtu na ovogodišnje festivalsko izdanje, organizatori su podsjetili na tri rasprodane koncertne večeri u pulskoj Areni na kojima su nastupili Dino Merlin, Dubioza Kolektiv i Eros Ramazzotti. Karta više tražila se za svaku večer tog vikenda od 11. do 13. kolovoza. Organizatori su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost na iznimnoj podršci gradonačelnika Filipa Zoričića i svih odjela Grada Pule, Arheološkog muzeja i trgovačkih društava Herculanea i Pula parking kao i Policijskoj upravi Istarske županije i svima ostalima koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju ove manifestacije. Ovom prilikom pozvali su i ostale organizatore i promotore čiji se koncerti održavaju u Areni, na jednoj od najljepših pozornica Europe, da i oni jedan dio sredstava usmjere u lokalnu zajednicu.

Napomenuli su da je rastom Festivala rastao i humanitarni fond, pa je ovogodišnji dvostruko bogatiji i iznosio je 20 tisuća eura. Ovogodišnji primatelji donacija su: Sportsko ribolovna udruga Marlera, Dječji vrtić Bubamara Ližnjan, NK Ližnjan, Konjički klub Istra, Udruga Naš San Njihov Osmijeh, Centar za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović i Rachem prenočište za beskućnike.

Predstavnici udruga i organizacija zahvalili su na donacijama, a organizatori su najavili da Adria Summer Festival ide dalje, te da će se nastaviti tradicija doniranja sredstava.