Novosti

13/10/2023

Održana peta sjednica Savjeta mladih Grada Pule

Jučer, 12. listopada 2023. godine u Komunalnoj palači održana je peta sjednica Savjeta mladih Grada Pule koju je vodio predsjednik Paolo Trani.

Ispred Grada Pule na Savjetu mladih prisustvovale su pomoćnica pročelnice Elvira Krizmanić Marjanović i savjetnica 1. za mlade Ivana Džombić.

Na sjednici su potvrđene nove aktivnosti Savjeta mladih, odnosno:

  • suorganizacija Savjeta mladih s Klubom mladih u provedbi dvodnevne radionice Impro Klub za mlade s ciljem poticanja vještina improviziranja i timskog rada 27. i 29. listopada 2023. (više informacija na www.klubmladihpula.hr)
  • dvije tribine za mlade početkom studenog ove godine koje će održati istaknuti hrvatski akademski predavači koji se u praksi bave politikama mladih 

Obje aktivnosti bit će besplatne za mlade, a više detalja o njima objavit će Savjet mladih uskoro.

Osim toga, tekli su konstruktivni razgovori na temu novih aktivnosti Savjeta mladih koje se planiraju za sljedeću godinu. Savjet mladih grada Pule sljedeće godine slavi jubilarnih 10 godina postojanja koji se preklapa s Međunarodnim danom mladih, stoga se u kolovozu 2024. planira veliko slavlje mladih. Predsjednik Savjeta se također osvrnuo na sudjelovanje na Danu mladih Istarske županije održanog u Labinu 29. rujna 2023. godine.

Na samom kraju sjednice Savjetu mladih su predstavljene glavne značajke novog Zakona o Savjetima mladih (07/2023), objašnjeno je koje promjene su stupile na snagu odmah, a koje će stupiti tek naknadno. Paolo Trani  izvijestio je da se u skorijoj budućnosti očekuju dodatne smjernice po pitanju novog zakona od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.