Novosti

16/10/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić u posjetu Lumenartu

Gradonačelnik Filip Zoričić je u sklopu obilaska pulskih tvrtki 16. listopada 2023. godine u prostorima Kuće svjetla Lumenart posjetio poznatog i uspješnog dizajnera rasvjete Deana Skiru, vlasnika pulske tvrtke Skira, i njegov tim s kojim već više od 20 godina radi na mnogim projektima diljem svijeta.

Dean Skira predstavio je nagrađivane projekte, one na kojima se trenutno radi te buduće planove.

Skirin multidisciplinarni tim dobio je 50 nagrada i priznanja za inovativni dizajn proizvoda, dizajn rasvjete, energetski učinkovit dizajn rasvjete, vlastitu poslovnu zgradu i najbolji outdoor projekt na globalnoj razini. Želja im je prvenstveno raditi na domaćim projektima, no prihvaćaju izazove i projekte diljem svijeta. Zastupaju više od 40 brendova proizvođača rasvjete, a uz to su i kreativan servis dizajnera i inženjera koji rješava sve moguće potrebe vezane za rasvjetu.

Nedavno su za dizajn rasvjete Malog rimskog kazališta, autora Deana Skire i suradnika Gorana Heraka, u SAD-u osvojili nagradu IES Illumination Award of Merit u kategoriji međunarodnih projekata za doprinos globalnom razvoju dizajna i unaprjeđenju profesije dizajnera rasvjete.

Podsjetimo, tim Skira je u Puli dizajnirao i rasvjetu za Zerostrasse, Uljanikove dizalice (svjetleće divove), Gradske bazene Dino Makovac-Pula, Kružni tok Šijana (veliki rotor), Verudela Art Park, Dvojna vrata, Kino Valli i Kuću svjetla Lumenart.