Novosti

10/01/2024

Predstavnici Udruge pčelara Pula na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Danas, 10. siječnja 2024., gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za predstavnike Udruge pčelara Pula.

Prijemu su nazočili predsjednik udruge Nediljko Landeka, dopredsjednik Nikola Bićanić te  član upravnog odbora  Bogdan Komparić.

„Drago mi je što ste danas ovdje i što možemo razgovarati o aktivnostima i veoma zanimljivim projektima vaše Udruge kojima promovirate pčelarstvo i prenosite ljubav prema pčelarstvu mlađim generacijama“, izjavio je Zoričić.

Predstavnici Udruge pohvalili su se novim projektom pod nazivom „Pčelarska škola“ u koju je ove godine upisano čak 24 novih članova.

„Posebno nas raduje što nam se priključuju mladi ljudi jer pčelarska je populacija ipak nešto starija, a interes mladih u nama budi nadu da naša zajednica ima svijetlu budućnost“, nadodao je predsjednik udruge Nediljko Landeka.

Udruga pčelara Pula djeluje na području južne Istre, točnije obuhvaća gradove Pulu i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Fažana, Marčana, Barban, Svetvinčent, Bale, a imaju članove i iz graničnih općina Žminja i Kanfanara te Rovinja. Broj aktivnih članova Udruge kreće se između 60 do 70 članova koji pčelare s oko 3000 košnica.

Podsjetimo, 20. prosinca 2023. Grad Pula temeljem Javnog poziva za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području grada Pule, donio je odluku kojom su Udruzi pčelara Pula dodijeljena sredstva u iznosu od 2 500 eura za manifestacije „2. dani pčela“ i „Dani otvorenih vrata“ te za aktivnosti u sklopu projekta „Podrška mladim pčelarima“ koje se održavaju tijekom cijele godine.