Novosti

09/01/2024

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić o presudi Trgovačkog suda: Ne odustajemo od naših argumenata

Trgovačko društvo Pula – usluge i upravljanje uložit će žalbu

Nakon što je Trgovački sud u Pazinu donio presudu o otkazanom koncertu „Duško Kuliš i prijatelji“ u korist organizatora, gradonačelnik Pule Filip Zoričić rekao je kako je riječ o prvostupanjskoj presudi na koju će gradsko trgovačko društvo Pula – usluge i upravljanje uložiti žalbu.

„Ne odustajemo od naših dvaju argumenata, odnosno pravnih zahtjeva prema kojima organizator koncerta nije pravovremeno informirao trgovačko društvo Pula – usluge i upravljanje o imenima ostalih izvođača na koncertu „Duško Kuliš i prijatelji“ kao i u dijelu plaćanja predujma te će se gradsko poduzeće žaliti Trgovačkom sudu. Samim time proces ide dalje“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Dodao je kako nije riječ o „turbofolku“ ili „zabrani cajki“, već o pravnom postupku na sudu između izvođača i gradskog poduzeća.

„U javnosti se promovirala tema zabrana, a li mi ovdje govorimo što će biti u javnim prostorima. Posve jasan je naš stav o izričaju isključivo u javnim prostorima. To su javne politike grada i put kojim idemo“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetio je kako je iza nas bogato Pulsko kulturno ljeto u Amfiteatru, novouređenom Malom rimskom kazalištu te na niz drugih lokacija u najvećem istarskom gradu te najavio i „fantastičnu“ koncertnu 2024. godinu s glazbenicima svjetskoga glasa.

„Ukoliko su najveći problemi našega grada glazba i porušena stabla za nogometni teren, sretan sam gradonačelnik“, zaključio je Zoričić.

Podsjetimo, otkazani koncert  „Duško Kuliš i prijatelji“, koji se trebao održati u Domu sportova Mate Parlov 25. ožujka prošle godine, dobio je epilog na sudu. Prvostupanjskom odlukom Trgovački sud u Pazinu presudio je u korist organizatora, tvrtke Cimar production iz Zagreba i proglasio važećim ugovor o najmu dvorane za održavanje spornog koncerta. Time je odbijen zahtjev društva Pula usluge i upravljanje" kojim se tražilo poništenje spomenutog ugovora.

Trgovačko društvo Pula - usluge i upravljanje u roku od 15 dana Trgovačkom sudu u Pazinu uložit će žalbu na prvostupanjsku presudu.