Novosti

09/01/2024

Prijem za Twin Horn MC povodom 30. godišnjice postojanja

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio je danas, 9. siječnja 2024. godine u prostorijama Komunalne palače članove pulskog moto kluba Twin Horn MC povodom 30. godišnjice postojanja.

Prijemu su nazočili predsjednik udruge Edi Ljubić, potpredsjednik udruge Mladen Brnić, član upravnog odbora Goran Kaurić te jedan od osnivača Zoran Pavlović.

„Drago mi je što ste danas ovdje i što imam priliku osobno vam čestitati značajnu godišnjicu postojanja. Već trideset godina uspješno promovirate naš grad i na tome vam hvala. Želim vam još puno godina uspješnog rada, bit ćemo vam potpora u vašim aktivnostima“, izjavio je Zoričić.

„Ponosni smo na trideset godina postojanja, jer takvih klubova kao što je naš u tim godinama nije bilo puno“, izjavio je predsjednik udruge Edi Ljubić pritom pohvalivši porast broja parkirnih mjesta za motoriste u gradu.

„Dobro je što je Grad Pula u ovih nekoliko godina povećao broj parkirnih mjesta za motore u gradu. Nama i svim ostalim motoristima koje zastupamo to je zaista važno, i voljeli bismo da ih bude još više jer mi se motorima vozimo cijele godine“, nadodao je Ljubić.

Podsjetimo, ideja o osnivanju moto kluba rođena je 1994. godine na inicijativu nekolicine prijatelja zaljubljenika u motore (Edi Ljubić, Josip Iveša Oki, Dragan Jovanović, Boris Rudan, Mladen Brnić te Zoran Pavlović).

Moto klub Twin Horn službeno je osnovan 1996. godine, iako je s radom započeo još 1994. godine te već 1995. organizirao i svoj prvi međunarodni moto susret. Prošlogodišnji, 26. po redu Croatia Bike Week održao se od 28. kolovoza do 3. rujna 2023. i okupio više od 15 tisuća zaljubljenika u motore iz cijeloga svijeta.

Klub se od samih početaka bavi i humanitarnim radom te svake godine pomaže potrebitim ljudima u našoj zajednici. Osim toga, članovi kluba sudjeluju na brojnim manifestacijama, a prvi su u Hrvatskoj sredinom devedesetih započeli s organizacijom dolaska Djeda Mraza na motociklu.