Novosti

08/01/2024

Besplatna godišnja članarina u knjižnici za gimnazijalce

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gimnazija Pula potpisale Sporazum o suradnji

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gimnazija Pula 29. prosinca 2023. potpisale su sporazum o suradnji, zahvaljujući kojemu će odsad pulski gimnazijalci imati besplatan upis u Knjižnicu.

Pravo na besplatan upis u Knjižnicu učenici mogu iskoristiti u razdoblju od 2. siječnja do 29. veljače 2024., a članarina će im biti važeća do konca kolovoza 2024. godine, nakon čega će se besplatni upisi ostvarivati ili produžavati na godinu dana, odnosno tijekom nadolazećih školskih godina.

Sporazum su potpisali ravnateljica Knjižnice Nadia Bužleta i ravnatelj Gimnazije Nikola Vujačić koji su naglasili da nisu željeli čekati do rujna da pokrenu ovu suradnju jer se na ovaj način i ovogodišnjim maturantima pruža prilika za kvalitetno pripremanje za polaganje mature i upise na fakultete.

Vujačić je pojasnio da su učenicima Gimnazije usluge Gradske knjižnice prijeko potrebne, budući da se knjižnični fond školske knjižnice ne možemo usporediti s fondom gradske knjižnice, dok je ravnateljica Knjižnice istaknula veliku ulogu knjižnica i u digitalnom dobu te poticanja kulture čitanja i informacijske pismenosti mladih. Naglašeno je i da iako je slijedom ovog Sporazuma članarina za učenike besplatna, sufinanciraju je Gimnazija i Knjižnica.

Ovaj sporazum nastavak je višegodišnje plodne suradnje Knjižnice i Gimnazije te poticaj za brojne druge, nadolazeće zajedničke projekte.