Novosti

05/01/2024

U 2023. godini gostiju više 11 %, Advent više 24 %!!!

Pulu je u 2023. godini posjetilo 472.364 turista što je za 11% više nego 2022. godine, a koji su ostvarili 2.247.191 noćenja, tj. 4% više nego 2022. godine. S obzirom da je ovo prva skroz „normalna“ godina možemo biti više nego zadovoljni, jer su se sva turistička tržišta vratila u konkurenciju i svako povećanje je uspjeh. Najviše gostiju bilo je naravno iz Njemačke te Italije, domaći gosti, Austrije, Poljske, Slovenije i Velike Britanije.

Sve vrste kapaciteta bilježili su rast u noćenjima: hoteli 7%, kampovi 6%, objekti u domaćinstvu 2%, apartmani poduzeća 5%, hosteli 4% i plovni objekti 5%.

Navedene brojke svakako su rezultat svih događanja u gradu Puli kojih ima i u zimskim mjesecima (Karneval, Martinje u Puli, Sa(n)jam knjige u Istri, Jazz, rock i ostali koncerti…), a od 4. do 10. mjeseca u prosjeku oko 5 svakodnevno. Tu svakako spadaju vrhunski koncerti koji su se održali u Areni (Robbie Williams, Simply Red, Imagine Dragons, Eros, Zdravko Čolić, Opera Tosca itd.), ali i svi oni održani na Kaštelu te posebno Pulsko kulturno ljeto u Malom rimskom kazalištu te po gradu i drugim lokacijama, kao i razni festivali.

Pula je ponovno dokazala da je destinacija za svačiji gušt.

I Advent je ove godine bio iznimno dobro posjećen što govore brojke od 24% više turista koji su ostvarili 14% više noćenja nego 2022. godine!

Uz sve navedeno možemo govoriti o jednoj turistički vrlo uspješnoj godini koja se realizirala zahvaljujući svim turističkim djelatnicima, organizatorima manifestacija, gradskim poduzećima i institucijama, ali i svima ostalima koji možda nisu direktno uključeni, ali svakako doprinose turizmu uz strpljivost onih oblačnih dana i gužvi u piku sezone.

Želja nam je održivi i kvalitetan turizam, uredan i siguran grad te svjetski događaji, a ljeto 2024. će to posebno pokazati!

Hvala svima još jednom na uspješnoj turističkoj 2023. godini!