Novosti

27/12/2023

Blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Pule u Domu hrvatskih branitelja

Puhački orkestar grada Pule s dirigentom Brankom Sterpinom nastupa u četvrtak, 28. prosinca 2023. s početkom u 20 sati. Nastup će se održati u pulskom Domu hrvatskih branitelja u sklopu manifestacije Advent u Puli - L'Avvento a Pola u organizaciji Puhačkog orkestra pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Kao i svake godine ulaz na ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj je besplatan.

Puhački orkestar izvest će tri kompozicije simfonijskog tipa za puhački orkestar - blues impresiju Metropolis (Ulrich Sommerlatte), Muralles (Juan-Gonzalo Gómez Deval) i Second Suite for Band, latino-mexicana (Alfred Reed). Na programu je i plesna Copacabana, tradicionalne božićne pjesme A Christmas Festival i popularni Rudolph, Straussova brza polka Unter Donner und Blitz. Kroz program će nas voditi Anica Franjul.

Podsjetimo, Puhački orkestar grada Pule ove godine obilježava 30. obljetnicu - osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge - glazbenog centra koji djeluje u Rojcu - a čine ga još Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke.